Säsongsbaserade Recept

Vintern – Rotfruktsgryta med Örter

Vintern – Rotfruktsgryta med Örter

Ingredienser 3 potatisar, skalade och tärnade 2 morötter, skurna i bitar 1 palsternacka, tärnad 1 liten kålrot, tärnad 1 gul lök, hackad 2 vitlöksklyftor, hackade 1 liter grönsaksbuljong 2 msk oli...

Hösten – Pumpasoppa med Ingefära

Hösten – Pumpasoppa med Ingefära

Ingredienser 1 medelstor butternutpumpa, skalad och tärnad 2 morötter, skivade 1 gul lök, hackad 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 msk färsk ingefära, riven 1 liter grönsaksbuljong 2 msk olivolja Sal...

Sommaren – Jordgubbsallad med Fetaost och Valnötter

Sommaren – Jordgubbsallad med Fetaost och Valnötter

Ingredienser 300 g färska jordgubbar, skivade 200 g blandad sallad (t.ex. spenat, ruccola) 150 g fetaost, smulad 50 g valnötter, grovhackade 1 msk balsamvinäger 2 msk olivolja En nypa salt & p...

Våren – Sparrissallad med Citronvinägrett

Våren – Sparrissallad med Citronvinägrett

Ingredienser 500 g färsk sparris 150 g körsbärstomater, halverade 1 liten rödlök, tunt skivad Blandad sallad (t.ex. ruccola & babyspenat) 1 citron (saft och zest) 3 msk olivolja Salt & pep...